Αρχική » Διάφορα » Σημάδια μιας βουλωμένης γραμμής αποχέτευσης

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΘΗΝΑ
ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑ
SEO
ΘΗΚΕΣ ΚΙΝΗΤΩΝ
TOP FASHION BRANDS
ΚΟΤΣΑΔΟΥΡΑ
ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
SANTORINI RENT A CAR
DAIRY MACHINES
Σημάδια μιας βουλωμένης γραμμής αποχέτευσης
Σημάδια μιας βουλωμένης γραμμής αποχέτευσης
Σημάδια μιας βουλωμένης γραμμής αποχέτευσης
Σημάδια μιας βουλωμένης γραμμής αποχέτευσης
Σημάδια μιας βουλωμένης γραμμής αποχέτευσης

Σημάδια μιας βουλωμένης γραμμής αποχέτευσης

Τα σημάδια μιας βουλωμένης γραμμής αποχέτευσης, είναι γνωστά για τις Αποφράξεις Πειραιά. Βασικά σημάδια που μπορούν να μας προειδοποιήσουν για κάποιο υποκείμενο πρόβλημα.  Οι περισσότερες αποφράξεις στις αποχετεύσεις συμβαίνουν σταδιακά. Είναι η συνεχόμενη συσσώρευση υλικών που στο πέρασμα του χρόνου διογκώνεται, οδηγώντας σε μια βουλωμένη γραμμή.

Το να μπορείτε να τα αναγνωρίσετε στα αρχικά στάδια, θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα πιθανά προβλήματα. Νωρίτερα από άσχημες καταστάσεις όπως αυτή του να  καταλήξετε με λύματα να πλημμυρίζουν ολόκληρο το σπίτι σας. Θα σας παρουσιάσουμε μερικά από τα σημεία που πρέπει να προσέξετε, εάν υποψιάζεστε ότι μπορεί να χρειαστείτε καθαρισμό γραμμής αποχέτευσης:

Θολό νερό

Ένα από τα χαρακτηριστικά συμπτώματα που δηλώνουν απόφραξης της κεντρικής αποχέτευσης, είναι η αναρροή νερού στις μπανιέρες ή στα ντους σας. Αυτό συμβαίνει κατά τη προσπάθεια του νερού να διαφύγει, αλλά δεν υπάρχει πουθενά να πάει καθώς η γραμμή της αποχέτευσης είναι βουλωμένη. Έτσι, το νερό στη συνέχεια κινείται προς τα πίσω, αναζητώντας το χαμηλότερο σημείο εισόδου. Στα περισσότερα σπίτια, αυτό θα είναι το ντους, η μπανιέρα ή η αποχέτευση δαπέδου σε ένα υπόγειο.

Σε αντίθεση με τα φαινόμενα πλημμύρας που οφείλονται στη διαρροή σωλήνα, εδώ το νερό δε θα είναι καθαρό. Δεδομένου ότι περιέχει πολλά απορρίμματα, θα είναι συνήθως σκούρο, βρώμικο και λασπώδες. Λάβετε υπόψη σας ότι το νερό αυτό μπορεί να έχει ακατέργαστα λύματα, επομένως θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επαφή σας με αυτό. Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό, όπως και ισχυρά καθαριστικά όταν καθαρίζετε προιόντα από τις αποχετεύσεις σας.

Αργή κίνηση του νερού στην αποχέτευση

Αφιερώστε ένα λεπτό για να παρατηρήσετε τις αποχετεύσεις στο σπίτι σας. Αποστραγγίζονται γρήγορα ή παρατηρείτε συγκέντρωση νερού κάθε φορά που αφήνετε νερό να τρέξει; Οι αποχετεύσεις σας τείνουν να επιβραδύνουν όταν υπάρχει βούλωμα, αφού οι περισσότερες αποφράξεις στην αποχετευτική γραμμή δεν φράζουν ξαφνικά το 100% του σωλήνα. Αντίθετα, τα υλικά συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολη τη μετακίνηση των απορριμμάτων.

Εάν το φαινόμενο παρατηρείτε στο σύνολο των αποχετεύσεων της οικείας σας, το πρόβλημα είναι πιθανότατα μια βουλωμένη γραμμή αποχέτευσης. Συνήθως, οι πρώτες αποχετεύσεις που θα το παρατηρήσετε, είναι αυτές της τουαλέτας. Όταν ξεπλένετε την τουαλέτα σας, το νερό μπορεί να φαίνεται να παραμένει σταθερά για μια στιγμή, πριν βυθιστεί σταδιακά.

Οι τουαλέτες είναι συχνά η πρώτη αποχέτευση που επηρεάζεται από φράξιμο της κύριας γραμμής. Αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι συνδέονται συνήθως απευθείας με τη γραμμή της αποχέτευσης.

Περίεργοι ήχοι

Καθώς ένα φράξιμο της κύριας γραμμής εμποδίζει την ομαλή λειτουργία των αποχετεύσεων σας, μπορεί να έχετε μερικές περίεργες αντιδράσεις. Αυτές συμβαίνουν συνήθως κατά τη χρήση του υδραυλικού σας συστήματος. Όταν πλένετε στο νεροχύτη σας, ξεπλένετε τη τουαλέτα ή χρησιμοποιείτε το πλυντήριο ρούχων, μπορεί να σχηματιστούν φυσαλίδες νερού και αέρα.

Όλο αυτό το υλικό που τριγυρίζει στους σωλήνες σας, μπορεί να προκαλέσει θορύβους. Δεδομένου ότι ο ήχος ταξιδεύει παράξενα μέσα από σωλήνες, ενδέχεται να παρατηρήσουμε θορύβους. Αυτοί οι θόρυβοι μπορεί να φαίνεται ότι προέρχονται από υδραυλικά είδη, τοίχους σε άλλα δωμάτια ή ακόμα και από το δάπεδο και την οροφή.

Ο πιο συχνός ήχος που αναφέρουν οι άνθρωποι, είναι ένας θόρυβος γουργουρίσματος που συμβαίνει κατά τη χρήση της αποχέτευση. Ωστόσο, μπορεί επίσης να παρατηρήσετε περίεργους θορύβους συριγμού, φυσαλίδες ή στάξιμο. Εάν η κύρια γραμμή αποχέτευσης είναι σχεδόν εντελώς βουλωμένη, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να στραγγίσουν τα ύδατα. Ως εκ τούτου, μπορεί να συνεχίσετε να ακούτε περίεργους θορύβους πολύ καιρό μετά τη διακοπή του καπνίσματος χρησιμοποιώντας μια αποχέτευση.

Βουλωμένα υδραυλικά

Εάν η βουλωμένη γραμμή αποχέτευσης, δεν ανακαλυφθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα αρχίσετε να παρατηρείτε αυτό το σημάδι: Καθώς το φράξιμο συσσωρεύεται, σχεδόν κανένα απόβλητο δεν θα μπορεί να κινηθεί μέσω του σωλήνα. Όταν συμβεί αυτό, οι αποχετεύσεις σας σταματούν να λειτουργούν εντελώς. Αντί για ελαφρώς αργή αποστράγγιση, τα υδραυλικά σας θα φαίνεται ότι σταμάτησαν να αποστραγγίζονται εντελώς.

Θυμηθείτε ότι όλα τα υδραυλικά στο σπίτι σας είναι συνδεδεμένα. Επομένως, ένας βουλωμένος σωλήνας αποχέτευσης θα συνεχίσει να δημιουργεί απόφραξη σε όλο το σπίτι. Εάν ρίχνετε νερό στο νεροχύτη της κουζίνας, μπορείτε να μπείτε στο μπάνιο για να βρείτε ένα ντους που φαίνεται να έχει βουλώσει. Οι τουαλέτες σας στον επάνω όροφο μπορεί να φαίνεται ότι λειτουργούν καλά, αλλά όταν κατεβείτε κάτω, όλοι οι νεροχύτες ενδέχεται να είναι φραγμένοι.

Τι να κάνετε όταν η γραμμή αποχέτευσης είναι βουλωμένη

Το να παρατηρήσετε ότι η γραμμή της αποχέτευσης είναι βουλωμένη, είναι η μισή μάχη. Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι συμβαίνει, η λύση είναι απλή. Απλά πρέπει να παραμείνετε ήρεμοι και να ακολουθήσετε αυτά τα δύο απλά βήματα:

Κλείστε τη παροχή του νερού

Πάνω από όλα, θα πρέπει να κλείσετε τη παροχή νερού στο σπίτι σας. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό, γιατί εμποδίζει την επιδείνωση της κατάστασης. Δεν θέλετε να λειτουργείτε ένα βουλωμένο νεροχύτη, ώστε να καταλήξετε με ένα πλημμυρισμένο μπάνιο με ακατέργαστα λύματα. Επίσης, εμποδίζει τη ροή νερού στους σωλήνες σας από αυτόματες διεργασίες, όπως το πλυντήριο ρούχων. Δεν μπορεί να διαφύγει αυτόματα όλη η ποσότητα νερού από τις γραμμές της οικείας σας.

Για να κλείσετε τη παροχή του νερού, θα πρέπει να γνωρίζετε τη τοποθεσία της. Με άλλα λόγια, τη θέση του ρολογιού έξω από την οικεία σας αφού εκεί είναι η γραμμή που τροφοδοτεί το σπίτι σας με νερό. Συχνά, θα τη βρείτε έξω από το σπίτι, στο πεζοδρόμιο μέσα σε ένα φρεάτιο. Εκεί θα βρείτε ένα μεγάλο τροχό, λαβή ή μοχλό. Θα πρέπει να τον γυρίσετε μέχρι να κλείσει τελείως.

Καλέστε έναν υδραυλικό

Είναι τεχνικά δυνατό να καθαρίσετε μόνοι σας κάποιες μικρές αποφράξεις, αλλά σπάνια συνιστάται. Το πρόβλημα με την επισκευή DIY είναι ότι η πλειονότητα των αποφράξεων της γραμμής αποχέτευσης προκαλείται από σπασμένους σωλήνες. Ακόμα, από ρίζες δέντρων και άλλα προβλήματα βαθιά μέσα στο υδραυλικό σας σύστημα. Οι περισσότεροι άνθρωποι, ακόμη και εάν διαθέτουν τη γνώση, δεν έχουν τα εργαλεία για να επιτελέσουν το έργο.

Οι επαγγελματίες διαθέτουν εργαλεία και καθαριστικά βαρέως τύπου, για τη κύρια γραμμή της αποχέτευσης. Επίσης τον απαραίτητο εξοπλισμό, που τους επιτρέπει να απομακρύνουν κάθε είδους αποφράξεις. Έχουν επίσης τη γνώση και την εμπειρία για τη διάγνωση του πρωταρχικού ζητήματος. Το να ρίχνετε απλά κάποιο καθαριστικό αποχέτευσης στην τουαλέτα, δε θα σας βοηθήσει. Δεν θα μπορέσετε να εντοπίσετε και να επιδιορθώσετε την ανάπτυξη των ριζών από τα δέντρα, ή άλλα σοβαρά προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Το να ζητήσετε από έναν επαγγελματία να εξετάσει ολόκληρο το υδραυλικό σας σύστημα θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το πραγματικό πρόβλημα αντιμετωπίζεται. Ανάλογα με την κατάστασή σας, μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε πλήρως τους σωλήνες αποχέτευσης, κάτι που μπορεί να περιλαμβάνει το σκάψιμο της αυλής και την εκτέλεση ορισμένων μεγάλων υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Σημάδια και τελική απόφραξη μιας βουλωμένης γραμμής αποχέτευσης

Τελικά, χρειάζεστε έναν επαγγελματία που να γνωρίζει πώς να αποφράξει μια γραμμή αποχέτευσης. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και εσείς οι ίδιοι. Σε αρκετά σπίτια υπάρχει μια πρόσβαση για το καθαρισμό της γραμμής αποχέτευσης. Βασικά μιλάμε για ένα καπάκι σε ένα μεγάλος σωλήνα, που βρίσκεται στο υπόγειό είτε στο πλάι του σπιτιού σας.

Μπορείτε να αφαιρέσετε αυτό το καπάκι και να αποκτήσετε πρόσβαση στην κύρια γραμμή αποχέτευσης. Εάν είστε πολύ τυχεροί, μπορεί να καταφέρεται να αφαιρέσετε το αντικείμενο της απόφραξης με το χέρι σας.

Μπορείτε επίσης να κάνετε χρήση μιας ατσαλίνας. Ένα εύκαμπτο μεταλλικό σύρμα, που περιστρέφετε με το χέρι είτε με το δράπανο. Αυτό θα περάσει μέσα από το σωλήνα και μπορεί να διαλύσει το βούλωμα, είτε να σας επιτρέψει να βγάλετε μερικά από τα συντρίμμια.

Τις περισσότερες φορές, η παρουσία ενός ειδικού στις αποφράξεις είναι απαραίτητη. Οπότε σωστό είναι να τον καλέσετε όσο το δυνατό πιο γρήγορα, αφού τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Κάτι που δεν θέλετε, αφού σημαίνει μεγαλύτερη ζημιά και μεγαλύτερες εργασίες.

 

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Βασιλικών 43, Πειραιάς 185 40

21 0422 1626

 

Δείτε περισσότερα για τις αποφράξεις αποχετεύσεων:

 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.