Αρχική » Διάφορα » Πώς να επιλέξετε δάπεδο για το σπίτι σας;

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΘΗΝΑ
ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑ
SEO
ΘΗΚΕΣ ΚΙΝΗΤΩΝ
TOP FASHION BRANDS
ΚΟΤΣΑΔΟΥΡΑ
ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
SANTORINI RENT A CAR
DAIRY MACHINES
Πώς να επιλέξετε δάπεδο για το σπίτι σας;
Πώς να επιλέξετε δάπεδο για το σπίτι σας;
Πώς να επιλέξετε δάπεδο για το σπίτι σας;
Πώς να επιλέξετε δάπεδο για το σπίτι σας;
Πώς να επιλέξετε δάπεδο για το σπίτι σας;

Πώς να επιλέξετε δάπεδο για το σπίτι σας;

Αναρωτιέστε πώς να επιλέξετε δάπεδο για το σπίτι σας; Με τόσους πολλούς διαφορετικούς τύπους δαπέδων, η επιλογή του σωστού τύπου για το σπίτι σας δεν είναι εύκολη. Είτε η προτεραιότητά σας είναι η λειτουργία ή το στυλ, υπάρχει μια επιλογή δαπέδων για κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για την εγκατάσταση πατώματος σύμφωνα με τη Montclair Roofing, εταιρεία που δραστηριοποιείται για πάνω από 25 χρόνια στις ανακαινίσεις σπιτιών, το βάψιμο και τη στέγαση στο New Jersey, από Έλληνες ομογενείς, από την έναρξη της έρευνάς σας έως την εγκατάσταση τους.

Μοκέτα

Η μοκέτα είναι μια δημοφιλής επιλογή δαπέδων λόγω της αντοχής και της ευελιξίας της. Είναι ένα άνετο κάλυμμα δαπέδου για να καθίσετε και να παίξετε, ειδικά για παιδιά. Μπορεί να είναι πολυτελές στο άγγιγμα και δημιουργεί μια ζεστή αίσθηση στο υπνοδωμάτιο ή στο σαλόνι. Αλλά το μοκέτα μπορεί επίσης να σας προσφέρει άλλα οφέλη όπως ηχομόνωση, εξοικονόμηση ενέργειας και άνεση.

Όταν επιλέγετε ανάμεσα στα χρώματα της μοκέτας, αναζητήστε ένα ουδέτερο χρώμα για να λειτουργήσει ως θεμέλιο για ένα δωμάτιο. Εναλλακτικά, μια έντονη μοκέτα με χρωματιστό, μοτίβο ή υφή μπορεί να λειτουργήσει ως εντυπωσιακό σημείο εστίασης.

Δάπεδο βινυλίου

Το δάπεδο από βινύλιο είναι μια οικονομική επιλογή χαμηλής συντήρησης για το δάπεδο σας που μπορεί να φαίνεται υπέροχο σε όλο το σπίτι σας. Διατίθεται σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφών, είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στο νερό, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μπάνια, κουζίνες, πλυντήρια και περιοχές υψηλής κυκλοφορίας. Διαθέσιμο σε ρολά ή ως ξεχωριστά πλακάκια, το δάπεδο βινυλίου είναι εύκολο στην εγκατάσταση και μπορεί ακόμη και να εγκατασταθεί πάνω από τους περισσότερους τύπους δαπέδου.

Πλαστικό δάπεδο/ Laminate

Το laminate είναι ένα ευέλικτο κάλυμμα δαπέδου που είναι κατάλληλο για κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας. Υπάρχει μια τεράστια γκάμα διαφορετικών στυλ για να διαλέξετε, από φυσικές εμφανίσεις σκληρού ξύλου έως φυσική πέτρα και κεραμικά. Είναι από τις πιο οικονομικές επιλογές που μπορείτε να έχετε για το πάτωμα.

Το laminate διαθέτει ένα επιπλέον στρώμα προστασίας που αντέχει λεκέδες και διαρροές καλύτερα από κάποια άλλα καλύμματα. Σε συνδυασμό με ένα φράγμα υγρασίας από κάτω, μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί σε δωμάτια όπως πλυντήρια, μπάνια και κουζίνες. Διατίθεται σε μια σειρά από κόκκους, φινιρίσματα, χρώματα και υφές. Το laminate είναι επίσης εύκολο στην εγκατάσταση.

Προκατασκευασμένο δάπεδο

Το κατασκευασμένο δάπεδο είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση για το δάπεδο σκληρού ξύλου επειδή χρησιμοποιεί λιγότερους φυσικούς πόρους ξυλείας. Το ανώτερο στρώμα είναι κατασκευασμένο από σκληρό ξύλο και υποστηρίζεται από κάτω από ινοσανίδες υψηλής πυκνότητας (HDF) που παρέχει πρόσθετη αντοχή και σταθερότητα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κατασκευασμένο σκληρό ξύλο να είναι  φθηνότερο και πιο εύκολο στην εγκατάσταση για αυτούς που επιθυμούν να το εγκαταστήσουν μόνοι τους, διατηρώντας παράλληλα την εμφάνιση ξύλου. Το κατασκευασμένο σκληρό ξύλο είναι κατάλληλο παντού στο σπίτι σας, εκτός από μπάνια ή περιοχές όπου συσσωρεύεται υγρασία.

Ξύλινα πατώματα

Ένα δάπεδο από ξύλο ή σκληρό ξύλο σε όλο το σπίτι σας είναι μια επιλογή που θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου από άποψη ανθεκτικότητας. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από σκληρό ξύλο για να διαλέξετε, με επιλογές όπως ο τύπος ξύλου που χρησιμοποιείτε, το πάχος, το χρώμα και η υφή.

Σε αντίθεση με άλλους τύπους δαπέδων, η ξυλεία μεγαλώνει όμορφα με την πάροδο του χρόνου, όταν τη φροντίζει. Εύκολο να καθαριστεί και να συντηρηθεί, είναι μια δημοφιλής επιλογή για σαλόνια, διάδρομους, κουζίνες και καθιστικούς χώρους. Μπορεί να λειανθεί και να τελειοποιηθεί, οπότε δεν θα ανησυχείτε για αντικατάσταση. Θεωρείται η καλύτερη επιλογή για ένα σπίτι.

Πλακάκια δαπέδου

Η κεραμική και η πορσελάνη είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι πλακιδίων δαπέδου, και οι δύο έχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα και χρήσεις. Τα πλακίδια πορσελάνης είναι τα πυκνότερα και πιο ανθεκτικά στο νερό των δύο τύπων. Είναι κατάλληλα για χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και είναι ανθεκτικά, οπότε θα ήταν ιδανική επιλογή για διάδρομους, κουζίνες και περιοχές με πολλή κίνηση.

Κατασκευασμένο από φυσικό πηλό, τα κεραμικά πλακίδια είναι ιδανικά για εσωτερικούς χώρους ή ακόμη και για χρήση σε τοίχους σε μπάνια ή πλυντήρια. Είναι πιο εύκολο να κοπούν και να τοποθετηθούν, οπότε είναι μια καλή επιλογή για την εγκατάσταση, αν θέλετε να την αναλάβετε μόνοι σας. Μια καλή συμβουλή για μικρά δωμάτια είναι να επιλέξετε ανοιχτόχρωμα πλακάκια, γιατί αυτά θα βοηθήσουν να κάνετε ένα δωμάτιο να νιώσει μεγαλύτερο και φωτεινότερο.

Πράγματα να σκεφτείτε πριν την εγκατάσταση του νέου πατώματος

Σκεφτείτε προσεκτικά την τοποθεσία του νέου σας ορόφου. Είναι κάτω, πάνω ή στο υπόγειο; Τα υπόγεια είναι ευαίσθητα στην υγρασία του εδάφους, επομένως η επιλογή του δαπέδου σας μπορεί να είναι διαφορετική για ένα υπνοδωμάτιο στον δεύτερο ή τρίτο όροφο. Ομοίως, οι κουζίνες και τα μπάνια είναι επιρρεπείς σε ζημιές από το νερό και σε υγρές συνθήκες, οι οποίες θα πρέπει να αποτελούν σημαντικό παράγοντα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Σημειώστε εάν η περιοχή που τοποθετείτε το δάπεδο έχει υγρασία. Ορισμένα υλικά δαπέδων δεν είναι συμβατά, γι’ αυτό γνωστοποιήστε το νωρίς στη διαδικασία αγορών. Επίσης, φροντίστε να παρατηρείτε το χώρο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το χτυπάει άμεσα το φως του ήλιου; Το υπεριώδες φως μπορεί να εξασθενίσει ή να σκουρύνει ορισμένα δάπεδα, γι ‘αυτό αναζητήστε ανθεκτικά προϊόντα.

Λάβετε λεπτομερείς μετρήσεις και δημιουργήστε ένα σχέδιο όπως πόρτες, τζάκια, ενσωματωμένες ή άλλες κατασκευές που αλλάζουν τη ροή του δαπέδου. Για να υπολογίσετε το τετραγωνικό μήκος του δωματίου σας, πολλαπλασιάστε το μήκος με το πλάτος. Εάν έχετε ένα δωμάτιο με ακανόνιστο σχήμα, διαιρέστε την περιοχή σε μικρότερα τετράγωνα και ορθογώνια, υπολογίζοντας το τετραγωνικό μήκος του καθενός και, στη συνέχεια, προσθέστε τα τετραγωνικά πλάνα κάθε περιοχής μαζί για το συνολικό τετραγωνικό μήκος του δωματίου.

Αλλά μην βασίζεστε πλήρως σε αυτόν τον υπολογισμό. Είναι πάντα έξυπνο να αγοράζετε 10% περισσότερο δάπεδο από ό, τι νομίζετε ότι θα χρειαστείτε. Αυτό θα σας καλύψει σε περίπτωση λάθους ή κακής διαχείρισης, αν το εγκαταστήσετε χωρίς επαγγελματική βοήθεια. Θα σας προτείνουμε, όμως, να αφήσετε την εγκατάσταση του πατώματος του σπιτιού σας στην εταιρεία Gikas painting για ένα εγγυημένο αποτέλεσμα.

Επιπλέον, λίγο επιπλέον υλικό είναι ιδανικό για επισκευές στο μέλλον. Φυλάξτε μερικά κουτιά του προϊόντος σας σε ένα μέρος όπου η θερμοκρασία και η υγρασία δεν θα βλάψουν το δάπεδο. Όποιες από τις επιλογές δαπέδου επιλέγετε, αγοράστε συντονιστικά καλούπια, μεταβάσεις και αξεσουάρ για να ολοκληρώσετε το έργο σας.

Δείτε περισσότερα για τη Roofing Montclair:


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.